Skip to content

Здравейте!

Казвам се Люба Цанова и съм психотерапевт и човек, който се вълнува от болките и радостите в живота. Вярвам в Бог, живота и процеса и това ми дава сили и ентусиазъм да случвам мечтите си и да помагам на хората.

robby-mccullough-GJs3OB88pnk-unsplash

Коя съм аз

Ще се представя чрез едно понятие, което японците използват – ИКИГАЙ. Това е пресечната точка на 4 основни аспекта на живота:

 1. това, което обичаш
 2. това, за което ти плащат
 3. това, което умееш да правиш
 4. това, което можеш да направиш за света.

Щастлива съм, че живея своя икигай. И се надявам чрез личността и професионалните си знания и опит успея да ви партнирам да заживеете вашия икигай.

Как помагам?

В своята работа, в зависимост от нуждите на хората, които търсят помощта ми и спецификата на проблемите им, използвам:

 • EMDR терапия (за преживени травми, фобии, загуби, психосоматика…)
 • психодрама (за затруднения в интерперсоналните връзки, развиване на социални умения, практикуване на нови поведения…)
 • когнитивно-поведенческа терапия (при тревожност, депресия, зависимости…)
 • схема терапия (при личностни разстройства, особености на характера, които създават затруднения в адаптацията…)
 • интегративно дишане
 • и др.

Целта ми е да постигна един по-цялостен, холистичен подход към човешката психика, тяло и душа. Смятам психологията и психотерапията за свое призвание. Да помагам на хората в техните трудности и търсения – това е моя отговорност, вдъхновение и удовлетворение. Обичам своята работа и силно вярвам, че психотерапията може да внесе значително подобрение в живота на хората.

В днешния стресиращ и забързан свят всеки от нас е уязвим по отношенията на своята психична устойчивост. Важно е да знаете, че не сте сами и разговорите с професионалист могат ви бъдат от помощ и подкрепа в преодоляването на вашите проблеми в безопасна и безпристрастна среда, базирана на доверие и партньорство.

hello-i-m-nik-3xNn1zGvBwY-unsplash

Квалификации и опит

Люба Цанова е психотерапевт с над 15 години опит. Има опит в социални услуги за деца и възрастни като психолог. Провежда индивидуални и групови терапевтични сесии в Център за психологическо консултиране и психотерапия „Ариадна“, където е и управител. Извършва и онлайн консултации.

Образование

През 1997 г. завършва Социални дейности с втора специалност Социална психология, а през 2002 г. завършва Психология във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Допълнителни квалификации

 • 2002 г. – Курс Когнитивно-поведенческа терапия (КТП);
 • 2004 и 2015 г. – Участие в уъркшопи: Въведение в КПТ, Посттравматично стресово разстройство, КПТ при зависимости, КПТ при генерализирана тревожност, КПТ при обсесивно-компулсивно разстройство, Супервизия по случай и др.;
 • 2009 г. – Завършен 6-годишен курс на обучение като психодрама терапевт;
 • 2018 г. – Диплома за EMDR терапевт от EMDR Europe Association и преминато обучение по схема терапия за комплексни случаи от ISST Approved trainer Dr. Tara Green;
 • 2019 г. – Сертифицирано обучение за фасилитатор по интегративно дишане.